Operadors Certificats per AESA (Agencia Estatal de Seguridad Aérea)

Disposem d'OPERADORA PRÒPIA

FOTOINTEGRACIÓ NÚBOL DE PUNTS I MODEL VIRTUAL 3D

A AXIS donem un pas endavant al concepte de la representació visual i integrem els models virtuals 3D amb núbols de punts generades a partir de models fotogramètrics ja siguin mitjançant Drons o Avions UAV o bé mitjançant fotografia clàssica DSLR generant un model tridimensional real del teu concepte.

 • Restitució fotogramètrica digital.

 • Plànols per a Cadastre urbà i rural

 • Ortofotos, ortofoto-mapa en format TIP, COT; LAN i IMG, etc.

 • Obtenció de punts de control fotogramètric.

 • Aerotriangulació.

 • Càlcul de superfícies i volums.

 • Escaneig de diapositives de fotografies aèries.

 • Restitució i actualització amb imatges de satèl.lit.

 • Lectura o picat de punts fotogramètrics.

 • Projecte de vol fotogramètric.

 • Servei pressa de fotografies aèries.

Ashampoo_Snap_2018.11.19_16h59m17s_001_.

Model i Nubol de punts

Arqueta RSU a c/Pere IV. Barcelona

obra VIAS y CONSTRUCCIONES

T'agradarïa tindre els càlculs d'explotació anual prescindint dels tedis procesos d'obtenció de dades clàssiques mitjançant GPS i estació total i poder realitzar-ho en tan sols uns minuts?

 

Càlcul de volums i digrames de mases per materials, tintes hisomètriques, acopis en 3D i núbols de punts centimètrics.

 

Soms la teva empresa de confiança!!

 

A AXIS contem amb certificació per a poder treballar com a operador d'avions no tripulats amb càmares modificades multiespectralment per poder capturar dades no visibles a l'ull humà peró que contribueix a aportar dades molt importants per a certs camps professionals com l'agricultura, geologia i previsió incendirs forestals, producció agricola, monitoreig de plagues, etc.

 

Amb les dades anteriors es possible crear un mapa de cultius i zones que permet planificar millor per a les properes campanyes de fertilització, que permetein obtindre un millor rendiment  a les àries tractades.

phantom-4-pro-788x525.jpg

Dron DJI Phantom 4 Pro equipat amb equip telemètric per planificació i guiat automàtic.

Per a poder realitzar Topografia amb drons  nomes es necessita de 40 minuts per poder desenvolupar la feina de tot un mes mitjançant topografia clàssica.

Amb topografia clàssica cobrir una superfície de 100 hectàrees implicar 3 o 4 setmanes peró amb el Dron  en 40 minuts es poden cobrir aquestes superfícies i en gairebé 24 hores podriem tindre un model digital del terreny complert,  cosa que fa poc temps era totalment inviable.

El procés de treball

El primer pas és fixar la zona de vol, a partir d'aquest punt, introduim les coordenades de la zona a un software de planificació, introduim solape entre les fotos, l'altitut de vol i el vol i tan ols resta llençar el dron a l'aire perqué voli totalment automatitzat.

 

Encara que per realitzar vols amb drons hi han més factores a tindre en compte. PEr a poder tindre un hostòric i poder comparar diferents fases, es fa servir la georeferenciació GPS que ens permetrà a gabinet crear una correlació de les imatges amb els punts obtinguts per topografia clàssica.

Una vegada que el dron ha aterrat, amb les imatges es fa servir la fotogrametria mitjançant el software de post-procés Pix4D o bé Photoscan per identificar aquest mateix punts a les diferents imatges i d'aquesta manera crear el model digital del terreny.

Ara si disposem d'un model digital on poder mesurar i obtindre les dades més adïents per al nostre camp de treball.

No obstant, de vegades ens trobem amb el que és el màxim inconvenient de la topografia amb drons, que no és més que la necessitat de haver de recòrrer a la topografia clàssica a zones poc accessibles o de vegetació densa on les imatges del dron no reflecteix la veritat de l'orografia del terreny oculta per la vegetació.

Topografia amb drons. 

El dron de té una autonomia aprox de 40 minuts i és capaç de cobrir 100 hectàrees. “Els rendiments son molt i molt grans" a més es poden intercanviar fins a 8 tipus de càmares, des RGB, NIR (infrarrojo proper), tèrmica i multiespectral. Aixó converteix al eBee en una plataforma complerta que pot cobrir múltiples línies de negociamb un mateix equip.

A més, és un equip fàcil i còmode a l'hora de transportar-ho, una cosa molt important a terrenys abruptess i als que poden desenvolupar-se en tasques topogràfiques. És un equip molt pràctic i que es pot guardar facilment en una maleta i portar-ho a les zones més inaccessibles per poder volar-ho rapidament.

Els drons han aconseguit a la topografia que la fotogrametria sigui més assequible i sigui en certa mesura, més accessible per a tot el públic en general. És una tècnica que permet fer un vol independentment de la zona i en questió de pocs minuts poder tindre un model digital del terreny a partir d'aquestes imatges.